Β ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ

    
  • *
    *
    *
    *
    *
    *

    Fields marked with an asterisk (*) are required.

7. Αμοιβή για τις Υποστηρικτικές Συναντήσεις

Ερώτηση

Οι ώρες υποστήριξης που αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης του MIS, ως επιπλέον απασχόληση από την αρχική διάρκεια της επιμόρφωσης των 96 ωρών, θα αποζημιωθούν χωριστά ή συμπεριλαμβάνονται στη συνολική αμοιβή που είχε οριστεί αρχικά;

Απάντηση

Όπως αναφέρεται και στο εγχειρίδιο χρήσης του MIS από τα ΚΣΕ:

«Ο ρόλος των επιμορφωτών κατά τη συγκεκριμένη περίοδο της εφαρμογής στην τάξη, είναι ρόλος εμψυχωτή (mentor) των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών και περιλαμβάνει κυρίως τα εξής:

- Οργάνωση, επιλογή (πχ. από το διαθέσιμο επιμορφωτικό υλικό) ή/και ανάπτυξη/ προσαρμογή σεναρίων για εκπαιδευτικές δραστηριότητες προκειμένου οι επιμορφούμενοι να τα αξιοποιήσουν στο πλαίσιο της εφαρμογής στην τάξη.

- οργάνωση υποστηρικτικών συναντήσεων (σε εβδομαδιαία βάση) με τους εκπαιδευτικούς (όλο το τμήμα, στα ΚΣΕ), για επιλογή εκπαιδευτικών σεναρίων για εφαρμογή στην τάξη (κατά περίπτωση), επίλυση αποριών, δειγματικές διδασκαλίες, ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των επιμορφούμενων μέσω παρουσιάσεων και συζητήσεων αποτελεσμάτων από τις διδασκαλίες, κλπ.

- ασύγχρονη υποστήριξη κύρια σε παιδαγωγικά θέματα και θέματα χρήσης εκπαιδευτικού λογισμικού, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (πχ forum)

- επικουρικά και εφόσον κρίνεται αναγκαία, τηλεφωνική υποστήριξη, σε συγκεκριμένες ημέρες/ ώρες που θα έχουν προηγούμενα γνωστοποιηθεί στους επιμορφούμενους

- κατά περίπτωση και κατά την κρίση του επιμορφωτή, συναντήσεις επιμορφωτή με έναν ή μικρό αριθμό επιμορφούμενων (δια ζώσης ή με χρήση ειδικών εργαλείων σύγχρονης επικοινωνίας πχ. skype, ή πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης), για συνεργασία και καθοδήγηση (πχ συνεργάζονται 2-3 εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν την ίδια εκπαιδευτική δραστηριότητα στην τάξη τους).

Επίσης, οι επιμορφωτές και οι επιμορφούμενοι στο πλαίσιο της εφαρμογής στην τάξη θα συντάσσουν σχετικές αναφορές από τις διδασκαλίες που έγιναν, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και σημεία προς ιδιαίτερη αντιμετώπιση/ προσοχή ή προς βελτίωση, για χρήση και περαιτέρω αξιοποίηση στη διαδικασία της επιμόρφωσης.»

 Η αμοιβή για τη συγκεκριμένη απασχόληση των επιμορφωτών είναι ξεχωριστή (επιπλέον) από αυτή της επιμόρφωσης των 96 ωρών. Λεπτομέρειες για τον τρόπο υπολογισμού της περιλαμβάνονται στον Οικονομικό Οδηγό Διαχείρισης της εκάστοτε περιόδου. Διευκρινίζεται ότι η αμοιβή των 1.200€ κατά μέγιστο που προβλέπεται στο Τεχνικό Δελτίο του έργου και αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση - ανακοίνωση των ΚΣΕ (Σεπτέμβριος 2009), αντιστοιχεί σε πλήρη ανάπτυξη του επιμορφωτικού προγράμματος, που περιλαμβάνει περίοδο εφαρμογής στην τάξη 16 περίπου εβδομάδων.

espa logo

Φορέας Λειτουργίας

Φορείς Υλοποίησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
iep_mine_resized
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Δικαιούχος Φορέας
cti logo new2
Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας