Β ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ

  
 • *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Ανανέωση Μητρώου ΚΣΕ Β’ Επιπέδου ΤΠΕ

Εμφανίσεις: 3351

Ερώτηση

Το εργαστήριό μας δεν ανήκει στα μητρώα ΚΣΕ Α’ και Β’ Επιπέδου. Υπάρχει η δυνατότητα ένταξης;

Απάντηση

Στην πρώτη πρόσκληση (Σεπτέμβριος 2009) δεν ήταν δυνατή η υποβολή αιτήσεων από ΚΣΕ που δεν ήταν ενταγμένα ήδη στα μητρώα ΚΣΕ Α’ και Β’ Επιπέδου (όπως τα αναφέρει η σχετική πρόσκληση).

Κατά την περίοδο προετοιμασίας της 2ης Περιόδου Επιμόρφωσης (Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2010) υλοποιήθηκε ο πρώτος εμπλουτισμός και επικαιροποίηση του μητρώου ΚΣΕ.  Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η τελευταία ανανέωση υλοποιήθηκε τη περασμένη άνοιξη (Μάιος 2012) όπου ήταν σε ισχύ η 879/30-4-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά στον εμπλουτισμό / ανανέωση του μητρώου ΚΣΕ.  Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες εδώ.

 Αυτή την περίοδο (Μάιος - Ιούνιος 2014) είναι σε εξέλιξη η 3η ανανέωση μητρώου ΚΣΕ σύμφωνα με την 5036/15-5-2014 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.  Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες εδώ.

Ανανέωση του Μητρώου Επιμορφωτών Β Επιπέδου ΤΠΕ

Εμφανίσεις: 5600

Ερώτηση

Πως μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να ενταχθεί στο μητρώο επιμορφωτών Β Επιπέδου ΤΠΕ;

 

Απάντηση

Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται τόσο η εκπαίδευση εκπαιδευτών – επιμορφωτών όσο και διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών που τεκμηριωμένα διαθέτουν εξειδίκευση στο τομέα παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ για ένταξη στο μητρώο επιμορφωτών .

Την περίοδο (Φεβρουάριος 2011) ήταν σε εξέλιξη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β Επιπέδου (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 159/16.02.2011).

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ

 

Διάθεση Εκπαιδευτικών Λογισμικών

Εμφανίσεις: 16870

Ερώτηση:

Ένα ΚΣΕ που έχει κληρωθεί να υλοποιήσει προγράμματα επιμόρφωσης Β’ Επιπέδου ΤΠΕ, πώς μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα εκπαιδευτικά λογισμικά που πρέπει να διαθέτει και τον τρόπο διάθεσής τους;

Απάντηση:

Παρακαλούμε δείτε στην Βιβλιοθήκη Υλικού του «Ιστότοπου Υποστήριξης Επιμόρφωσης Β’ Επιπέδου ΤΠΕ» http://b-epipedo2.cti.gr --> Υλικό Επιμόρφωσης -> Εκπαιδευτικά Λογισμικά και συγκεκριμένα
 • το έγγραφο «Απαιτήσεις Λογισμικών για τα ΚΣΕ Β' Επιπέδου ΤΠΕ (κατάλογοι, πληροφορίες διάθεσης κλπ. » για καταλόγους απαιτούμενων λογισμικών ανά κλάδο, λεπτομέρειες διάθεσης κλπ.
 • τη βιβλιοθήκη «Τίτλοι Εκπαιδευτικών Λογισμικών » για να «κατεβάσετε» (σε μορφή "CD ISO images") τίτλους που έχετε το δικαίωμα (άδεια χρήσης) να χρησιμοποιήσετε ως ΚΣΕ, δηλ. φορείς επιμόρφωσης κατ' εντολή του ΥπΔΒΜΘ. Η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη αυτή, απαιτεί τη χρήση των κωδικών σας, που χρησιμοποιείτε και για το Πληροφοριακό Σύστημα (MIS) του έργου.
 • Τη βιβλιοθήκη «Τίτλοι εκπαιδευτικού λογισμικού ανοικτού κώδικα » για να «κατεβάσετε» λογισμικά τα οποία εξελληνίστηκαν ή/και προσαρμόστηκαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με την ανάπτυξη κατάλληλου περιεχομένου και σεναρίων για εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το ΕΑ.ΙΤΥ στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία" του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, Γ' ΚΠΣ. Η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη αυτή, απαιτεί τη χρήση των κωδικών σας, που χρησιμοποιείτε και για το Πληροφοριακό Σύστημα (MIS) του έργου.

Δυνατότητα πρόσβασης στα παραπάνω έχουν οι υπεύθυνοι των ΚΣΕ με χρήση των κωδικών τους.

espa logo

Φορέας Λειτουργίας

Φορείς Υλοποίησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
iep_mine_resized
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Δικαιούχος Φορέας
cti logo new2
Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας
Βρίσκεστε εδώ: Home Υποστηρικτικες Δομες Συχνές Ερωτήσεις Ένταξη σε Μητρώα της Πράξης