Β ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ

    
  • *
    *
    *
    *
    *
    *

    Fields marked with an asterisk (*) are required.

Απουσία από πρόγραμμα Πιστοποίησης B επιπέδου ΤΠΕ

Ερώτηση

Απουσίασα από πρόγραμμα πιστοποίησης B επιπέδου ΤΠΕ στο οποίο είχα υποβάλει αίτηση.  Υπάρχει κάποια επίπτωση από την απουσία μου αυτή;

Απάντηση

Σε περιπτώσεις απουσίας εκπαιδευτικού από το πρόγραμμα πιστοποίησης B’ επιπέδου ΤΠΕ στο οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή, το σύστημα προσμετρά την απουσία αυτή ως αποτυχία.  Σύμφωνα με τις διαδικασίες ο εκπαιδευτικός έχει στη διάθεσή του τρεις δυνατότητες συμμετοχής σε τρεις διαφορετικές περιόδους πιστοποίησης (δηλαδή σε κάθε περίοδο πιστοποίησης, κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις δοκιμασίες πιστοποίησης, μόνο μία φορά). Με την απουσία του, χάνει μια από τις δυνατότητες συμμετοχής του, και θα μπορεί να προχωρήσει σε νέα αίτηση (όπως ακριβώς και στην περίπτωση αποτυχίας) στην επόμενη περίοδο πιστοποίησης Β' Επιπέδου ΤΠΕ, εφόσον δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες συμμετοχής του.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η απουσία οφείλεται σε σοβαρούς λόγους ανωτέρας βίας, όπως ασθένεια ή αδυναμία μετακίνησης, η δυνατότητα συμμετοχής είναι δυνατόν να ανακτηθεί, εφόσον ο εκπαιδευτικός καταθέσει σχετική αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.   Συγκεκριμένα:

  • Αίτηση αιτιολόγησης που περιλαμβάνει:
    • Στοιχεία του εκπαιδευτικού (Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Αριθμός Μητρώου & ΑΦΜ),
    • Στοιχεία του προγράμματος πιστοποίησης (κωδικός προγράμματος, ημερομηνία διεξαγωγής).
  • Δικαιολογητικό από δημόσια αρχή (πχ από δημόσιο νοσοκομείο για περιπτώσεις υγείας, από λιμεναρχείο για περιπτώσεις μετακίνησης με ακτοπλοϊκό μέσο).

Ο εκπαιδευτικός στέλνει τα παραπάνω με fax στον αριθμό 210 3222135 ή εναλλακτικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (μετά από χρήση scanner για τη σάρωση των εγγράφων).

Η ανάκτηση της δυνατότητας συμμετοχής του εκπαιδευτικού πραγματοποιείται μετά από εξέταση και έγκριση της παραπάνω αίτησης, από τους αρμοδίους φορείς υλοποίησης του έργου.

espa logo

Φορέας Λειτουργίας

Φορείς Υλοποίησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
iep_mine_resized
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Δικαιούχος Φορέας
cti logo new2
Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας
Βρίσκεστε εδώ: Home Υποστηρικτικες Δομες Συχνές Ερωτήσεις Πιστοποίηση Β επιπέδου ΤΠΕ Απουσία από πρόγραμμα Πιστοποίησης B επιπέδου ΤΠΕ