Β ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ

    
  • *
    *
    *
    *
    *
    *

    Fields marked with an asterisk (*) are required.

01/04/2013 ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 03/04/2013 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Εμφανίσεις: 21810

news epimorfosiΓίνεται γνωστό ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από πλευράς της εκπαιδευτικής κοινότητας για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου και προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλουν σχετικά αιτήματα στην υπηρεσία Help Desk (για θέματα υποβολής αιτήσεων), τα αποτελέσματα της κλήρωσης των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 03 Απριλίου 2013, ώρα 12:00 το μεσημέρι, οπότε και θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τη Β’ φάση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη Β’ φάση υποβολής αιτήσεων θα δοθεί, με σειρά χρονικής προτεραιότητας,  η δυνατότητα υποβολής ή τροποποίησης αιτήσεων, στους εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή/και σε νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και της εν γένει συμπλήρωσης κενών θέσεων.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία Help Desk της Πράξης θα εξυπηρετήσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης επιμόρφωσης, που ελήφθησαν μέχρι και εχθές (Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, προθεσμία υποβολής αιτήσεων Α’ φάσης).

01/09/2011 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Εμφανίσεις: 14964

news_epimorfosiΣυνεχίζεται με ανοδικούς ρυθμούς η υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, που προβλέπεται να ξεκινήσουν στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2011. Το πλήθος των αιτήσεων, παρά την καλοκαιρινή περίοδο, έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό 2.500!

Η πρώτη φάση υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση συμπλήρωσης τυχόν ελλιπών, όσον αφορά το πλήθος των ενδιαφερομένων, προγραμμάτων που θα προκύψουν (βλ. σχετική ανακοίνωση).

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην επιμόρφωση Β’ επιπέδου, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, σ’ αυτή την επιμορφωτική περίοδο (Σεπτέμβριος 2011 – Μάρτιος 2012) έχουν εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και εν ενεργεία αναπληρωτές) των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60 και ΠΕ70, καθώς και «συναφών» κλάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης εδώ.

Επίσης, συνιστάται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις και τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην «Πύλη ενημέρωσης και συνεργασίας της επιμόρφωσης Β’ επιπέδου» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr

02/07/2009 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Εμφανίσεις: 20490

Καλωσορίσατε στην Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013).

Πρόκειται για την Πράξη συνέχισης του έργου της Επιμόρφωσης Β’ Επιπέδου, το Τεχνικό Δελτίο της οποίας βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του για έγκριση και υλοποίηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (2007-2013) του ΕΣΠΑ. Την ευθύνη για την υλοποίηση της Πράξης έχει σύμπραξη φορέων αποτελούμενη από τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.), ως δικαιούχο και το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑ.ΙΤΥ) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ), ως συμπράττοντες επιστημονικούς φορείς.

Η παρούσα Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β’ Επιπέδου, απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους της παραπάνω Πράξης: εκπαιδευτικούς, επιμορφωτές, υποψήφιους επιμορφωτές και επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης, Κέντρα Πιστοποίησης και λοιπές δομές υλοποίησης της Πράξης, προκειμένου να τους παράσχει:

  • ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη και τις διαδικασίες υλοποίησης των δράσεων της επιμόρφωσης,
  • υποστήριξη σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων της επιμόρφωσης μέσω Υπηρεσίας Help Desk,
  • διάθεση εκπαιδευτικού και άλλου υλικού για τη διευκόλυνση του έργου της επιμόρφωσης τόσο από την εκπαιδευτική του όσο και από διαχειριστική και οργανωτική του σκοπιά,
  • σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία μάθησης (πχ. εργαλεία e-Learning 2.0, όπως blogs, wikis, podcasts κ.α.), τα οποία θα διατίθενται σταδιακά προς διευκόλυνση της επικοινωνίας και της συνεργασίας των εμπλεκομένων στην επιμόρφωση ομάδων εκπαιδευτικών και επιμορφωτών («κοινότητες μάθησης»),
  • Κατάλληλη πρόσβαση (ανάλογα με το προφίλ κάθε χρήστη) στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (MIS) της Πράξης.

Τυχόν παρατηρήσεις σας με στόχο τη βελτίωση των υποδομών είναι ευπρόσδεκτες (παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» του Help Desk), όπως επίσης, με στόχο τον εμπλουτισμό του περιεχομένου της πύλης, ευπρόσδεκτο είναι και τυχόν σχετικό υλικό που θα θέλατε να δημοσιεύσετε και να μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας εκπαιδευτικούς.

 

 

 

 

 

02/09/2009 Ανακοίνωση - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.)

Εμφανίσεις: 23316

Δημοσιεύθηκε Ανακοίνωση - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 1η επιμορφωτική περίοδο (Οκτώβριος 2009 – Μάιος 2010) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα ενδιαφερόμενα ΚΣΕ είναι η 18η Σεπτεμβρίου 2009.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το κείμενο της Πρόσκλησης

 

 

 

 

02/10/2012 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ19/20

Εμφανίσεις: 15554

news_epimorfosi

Ενόψει της έναρξης της νέας – τέταρτης - περιόδου επιμόρφωσης Β' επιπέδου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19-20 (Πληροφορικής) να φροντίσουν έγκαιρα για την πρόσβασή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου (http://b-epipedo2.cti.gr/mis), ώστε να μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, σε επόμενο στάδιο (βλέπε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση), την αίτηση συμμετοχής τους στα προγράμματα επιμόρφωσης που θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο 2012. Οδηγίες σχετικά με την απόκτηση κωδικών εισόδου περιλαμβάνονται στο Σύντομο Οδηγό που είναι διαθέσιμος εδώ.

 Για οποιοδήποτε δυσκολία, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Help Desk B' Επιπέδου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής ερωτήματος, που διατίθεται στον κόμβο του έργου (http://b-epipedo2.cti.gr -> «Υποστηρικτικές Δομές» -> «Help Desk»).

Υπενθυμίζεται ότι στα προγράμματα επιμόρφωσης Β' επιπέδου, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί καθώς και αναπληρωτές των κλάδων ΠΕ02 (Φιλόλογοι), ΠΕ03 (Μαθηματικοί), ΠΕ04 (Φυσικές Επιστήμες), ΠΕ70 (Δάσκαλοι) και ΠΕ60 (Νηπιαγωγοί), με την προϋπόθεση ότι έχουν πιστοποιηθεί στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α' επίπεδο), καθώς και εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19-20 (Πληροφορικής), για πρώτη φορά σε αυτή την επιμορφωτική περίοδο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά διδάσκουν μαθήματα των παραπάνω κλάδων, ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.

03/04/2013 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ & ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΦΑΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

Εμφανίσεις: 105743

news epimorfosiΤα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης από την Α’ φάση υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 4ης επιμορφωτικής περιόδου ανακοινώθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να ενημερωθούν σχετικά, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Προβολή Αίτησης Επιμόρφωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣΔ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ – MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολήςκαι επικαιροποίησης αιτήσεων(έως και τη Δευτέρα 08 Απριλίου 2013) από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας (διπλάσιος αριθμός αιτήσεων, σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους επιμόρφωσης!) και προκειμένου να δοθεί χρόνος για την κατάλληλη προετοιμασία και υποστήριξη των ΚΣΕ στην καλή λειτουργία των προγραμμάτων, η έναρξη των μαθημάτων της 4ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ, μετατίθεται κατά μια εβδομάδα και συγκεκριμένα για τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στη Β’ φάση, θα βρείτε ΕΔΩ.

Για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε ΕΔΩ.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία Help Deskτης Πράξης, θα εξυπηρετήσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης επιμόρφωσης, τα οποία θα ληφθούν έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013.

Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αιτήσεων επιμόρφωσης, με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα ΚΣΕ σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.), καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμμετοχή  τους.

03/11/2014 6η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΣΕ

Εμφανίσεις: 21309

news KSEΔημοσιεύθηκε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 6η επιμορφωτική περίοδο (προβλεπόμενη έναρξη: Δεκέμβριος 2014) της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα ενδιαφερόμενα ΚΣΕ είναι η Τρίτη 18/11/2014 και ώρα 12:00.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το κείμενο της Πρόσκλησης

 

04/02/2014 ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Α’ ΦΑΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Εμφανίσεις: 27949

 

news epimorfosiΓίνεται γνωστό ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιμόρφωσης είναι σε εξέλιξη και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ. Μπορείτε να παρακολουθείτε το ρυθμό υποβολής αιτήσεων ΕΔΩ.

Η υπηρεσία HelpDesk της Πράξης θα εξυπηρετήσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης επιμόρφωσης (ανάκτηση/ απόδοση/ ενεργοποίηση κωδικών, κλπ), που θα ληφθούν μέχρι και αύριο (Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014).

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2014 το απόγευμα, οπότε και θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τη Β’ φάση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη Β’ φάση υποβολής αιτήσεων θα δοθεί, με σειρά χρονικής προτεραιότητας,  η δυνατότητα υποβολής ή τροποποίησης αιτήσεων, στους εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή/και σε νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και της εν γένει συμπλήρωσης κενών θέσεων.

 

04/04/2011 ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Εμφανίσεις: 12693

news_epimorfosiΣτο πλαίσιο του έργου ανακοινώνεται η αρ. πρωτ. 34195/Γ7/22-3-2011 εγκύκλιος Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. για τη διάθεση των σχολικών εργαστηρίων και των υποδομών ΤΠΕ σχολικών μονάδων για την πρακτική άσκηση των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών (εφαρμογή στην τάξη) στο πλαίσιο των προγραμμάτων επιμόρφωσης Β Επιπέδου της Β Περιόδου.

Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη εδώ.

04/09/2012 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Εμφανίσεις: 41740

news_epimorfotisΕνόψει της προετοιμασίας της 4ης περιόδου επιμόρφωσης στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου και προκειμένου να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο η κάλυψη των αναγκών για επιμόρφωση σε όλη τη χώρα, παρακαλούνται οι επιμορφωτές του έργου να προχωρήσουν σε τυχόν επικαιροποίηση των στοιχείων τους στο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου (http://b-epipedo2.cti.gr/mis) και ιδίως των περιοχών στις οποίες επιθυμούν να παράσχουν επιμορφωτικό έργο έως και τη

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα οι ενδιαφερόμενοι επιμορφωτές μπορούν να απευθύνουν ερωτήματα στην Υπηρεσία Help Desk B' Επιπέδου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που διατίθεται στον κόμβο του έργου (http://b-epipedo2.cti.gr -> «Υποστηρικτικές Δομές»  -> «Help Desk»).

04/10/2012 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 4η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Εμφανίσεις: 15543

Σε συνέχεια της σχετικής Ανακοίνωσης - Πρόσκλησης της 19/09/2012 προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο (προβλεπόμενη έναρξη: Νοέμβριος 2012) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, ανακοινώνεται ότι

η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

παρατείνεται έως τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 2:00μμ.

Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο της Πρόσκλησης είναι διαθέσιμο εδώ.

04/12/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ & ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΦΑΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

Εμφανίσεις: 36064

news epimorfosiΤα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης από την Α’ φάση υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 6ης επιμορφωτικής περιόδου ανακοινώθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να ενημερωθούν σχετικά, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Προβολή Αίτησης Επιμόρφωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣΔ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ – MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων (έως και την Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014) από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στη Β’ φάση, θα βρείτε ΕΔΩ.

Για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε ΕΔΩ.

Η υπηρεσία Help Desk της Πράξης, λόγω του όγκου των αιτημάτων που υποδέχεται, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης επιμόρφωσης, τα οποία θα ληφθούν έως και την Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014 10π.μ..

Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αιτήσεων επιμόρφωσης, με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα ΚΣΕ σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.), καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμμετοχή  τους.

05/02/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 1η ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Εμφανίσεις: 13932
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης ανακοινώθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να ενημερωθούν σχετικά με τη συμμετοχή τους, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Προβολή Αίτησης Επιμόρφωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣΔ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ – MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013).

Τα Κ.Σ.Ε. μπορούν να ενημερωθούν επιλέγοντας «Εγγραφή υποψήφιου σε πρόγραμμα» από το περιβάλλον του παραπάνω Πληροφοριακού συστήματος και καλούνται να προχωρήσουν στις εγγραφές των επιμορφούμενων.

05/05/2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»

Εμφανίσεις: 25870

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»), στο πλαίσιο εμπλουτισμού των βάσεων δεδομένων δυνητικών συνεργατών του σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, καλεί επιστήμονες, αποφοίτους Α.Ε.Ι., με μεταπτυχιακή εξειδίκευση ή/και εμπειρία (επαγγελματική απασχόληση) στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία σε σχετικές με τα θέματα αυτά δράσεις και έργα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και να συμπληρώσουν συνοπτικό πίνακα στοιχείων. Η υποβολή του βιογραφικού σημειώματος και η συμπλήρωση του πίνακα γίνεται ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης ΕΔΩ.

 

06/03/2013 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΣΕ

Εμφανίσεις: 21862

news KSEΓίνεται γνωστό ότι τα ΚΣΕ, που υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να υλοποιήσουν προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου κατά την 4η περίοδο επιμόρφωσης (με έναρξη μαθημάτων αρχές Απριλίου 2013) στο πλαίσιο της σχετικής Πρόσκλησης της 15/02/2013, μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) με χρήση των κωδικών τους.


Επίσης, καλούνται τα ΚΣΕ που κληρώθηκαν να υλοποιήσουν επιμορφωτικά προγράμματα,

από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013,

να καταχωρίσουν τα προγράμματα αυτά στο Πληροφοριακό Σύστημα (εδώ).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή των προγραμμάτων και τη διεξαγωγή τους, καθώς και οδηγίες σχετικά με την καταχώριση των προγραμμάτων, τους περιορισμούς και τις ελάχιστες προϋποθέσεις προκειμένου να θεωρηθούν έγκυρα (δηλαδή να εγκριθούν και να διατεθούν στη συνέχεια στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής), περιλαμβάνονται στο Εγχειρίδιο Χρήσης που έχει αναρτηθεί στη Βιβλιοθήκη Υλικού της παρούσας Πύλης, εδώ.

Η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τα οποία είναι διάρκειας 96 διδακτικών ωρών και διεξάγονται εκτός σχολικού ωραρίου, είναι η

Δευτέρα 08 Απριλίου 2013

Για την κατάρτιση ενός προγράμματος κάθε ΚΣΕ θα πρέπει να επικοινωνήσει και να συμφωνήσει τη διαθεσιμότητα και τη συνεργασία εισηγητή/ών – επιμορφωτή/ών, από το «Μητρώο Πιστοποιημένων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου» και κατόπιν να καταχωρίσει το πρόγραμμα στο MIS. Οι επιμορφωτές στη συνέχεια, μέσω του MIS, θα πρέπει να καταθέτουν τη σύμφωνη γνώμη τους (επιλογή «Αποδοχή συνεργασίας») για την ανάληψη των διδακτικών ωρών που έχουν δηλωθεί. Στοιχεία επικοινωνίας των επιμορφωτών που δραστηριοποιούνται σε κάθε περιοχή, καθώς και οι ισχύοντες κανόνες και περιορισμοί σχετικά με την επιλογή τους, διατίθενται μέσω του MIS (επιλογή: «Διαχείριση Επιμορφωτών» -> «Λίστα Επιμορφωτών Νομού»).

Για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να ανατρέξετε στις «Συχνές Ερωτήσεις» της παρούσας πύλης ή να χρησιμοποιήσετε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (Υποστηρικτικές δομές -> «Help Desk») για να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και του Ελληνικού Δημοσίου.

06/07/2011 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΜΟΙΒΩΝ 2ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011)

Εμφανίσεις: 13001

news_epimorfosiΓίνεται γνωστό στα ΚΣΕ που υλοποίησαν προγράμματα επιμόρφωσης β' επιπέδου, κατά τη 2η επιμορφωτική περίοδο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, ότι δημοσιεύθηκε ο πλήρης Οδηγός Οικονομικής Διαχείρισης ΚΣΕ και προχωρούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης των αμοιβών για τα προγράμματα επιμόρφωσης της περιόδου αυτής.

 

Παρακαλούνται οι Συντονιστές των παραπάνω επιμορφωτικών προγραμμάτων να ενημερωθούν σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης με χρήση των κωδικών των ΚΣΕ (Είσοδος ΚΣΕ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr/mis (επιλογές: Εκκαθάριση αμοιβών & διακίνηση συμβάσεων ΚΣΕ Β' Περιόδου) και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες που διατίθενται εκεί.

07/02/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ & ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΦΑΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

Εμφανίσεις: 99538

news epimorfosiΤα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης από την Α’ φάση υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 5ης επιμορφωτικής περιόδου ανακοινώθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να ενημερωθούν σχετικά, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Προβολή Αίτησης Επιμόρφωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣΔ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ – MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων (έως και τη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014) από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Η έναρξη των μαθημάτων της 5ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ, προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στη Β’ φάση, θα βρείτε ΕΔΩ.

Για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε ΕΔΩ.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία Help Desk της Πράξης, θα εξυπηρετήσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης επιμόρφωσης, τα οποία θα ληφθούν έως και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014.

Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αιτήσεων επιμόρφωσης, με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα ΚΣΕ σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.), καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμμετοχή τους.

07/06/2010 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ/ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ (ΦΟΡΜΑ 3 και 4)

Εμφανίσεις: 13948

Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων Β’ Επιπέδου και σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με τα έντυπα σχεδιασμού, τεκμηρίωσης και απολογισμού της επιμόρφωσης και της «εφαρμογής στην τάξη (βλέπε εδώ), καλούνται οι επιμορφούμενοι και οι επιμορφωτές κάθε προγράμματος (με χρήση των κωδικών τους) να συμπληρώσουν το τρίτο και τέταρτο έντυπο, αντίστοιχα: «Αναφορά επιμορφούμενου σχετικά με την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης/ εφαρμογής στην τάξη» (Φόρμα 3) και «Συνολική Αναφορά επιμορφωτή σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος και της πρακτικής άσκησης/ εφαρμογής στην τάξη» (Φόρμα 4).

Μπορείτε να δείτε τη μορφή των εντύπων πατώντας εδώ.

Σημειώνεται ότι η Φόρμα 3, η οποία περιλαμβάνει απολογιστικά στοιχεία σχετικά με την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης ενός επιμορφούμενου, αποτελεί στοιχείο τεκμηρίωσης της επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος από τον επιμορφούμενο, αναφορικά με το σκέλος της «εφαρμογής στην τάξη».

Η συμπλήρωση και υποβολή γίνεται μέσω http://b-epipedo.cti.gr/mis (επιλογή: Συμπλήρωση φορμών -> Φόρμα 3 ή Φόρμα 4)

Τα συμπληρωμένα έντυπα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί / κατατεθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου,

  • ΦΟΡΜΑ 3: το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010, από τον/τους επιμορφωτή/ες του προγράμματος (με χρήση των κωδικών του), σε συνεννόηση με επιμορφούμενους του προγράμματος, οι οποίοι θα τα την έχουν συμπληρώσει.
  • ΦΟΡΜΑ 4: το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, από τον Συντονιστή του προγράμματος (με χρήση των κωδικών του), σε συνεννόηση με τον/ τους επιμορφωτή/ές του προγράμματος.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την κατάθεση διατίθενται ηλεκτρονικά στο MIS πάνω στις ίδιες τις φόρμες (επιλογή: Οδηγίες Συμπλήρωσης).

08/04/2014 ΙΕΠ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΠΡΟΣ Γ.Γ.Π.Σ.

Εμφανίσεις: 32322

Γίνεται γνωστό ότι κατά την υλοποίηση των Πράξεων με τίτλο «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη Διδακτική Πράξη» στους Άξονες Προτεραιότητας  1,2 και 3 αντίστοιχα έγιναν αποπληρωμές κατά το χρονικό διάστημα από 01/01/2013 έως 31/12/2013 σε φυσικά και Νομικά πρόσωπα που συμμετείχαν σε δράσεις του ανωτέρω Έργου και παρείχαν υπηρεσίες είτε το 2013 είτε σε προγενέστερη χρονική περίοδο. Για τα προαναφερόμενα διαστήματα  απαιτείται να υποβληθεί  δήλωση φορολογίας εισοδήματος από το σύνολο των εμπλεκομένων που έλαβαν σχετική αμοιβή, κατά το τρέχον έτος καθώς  αφορούν εισοδήματα που αποκτήθηκαν  στο οικονομικό έτος 2013.

Η Οικονομική Υπηρεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής  Πολιτικής (Ι.ΕΠ.) σε εφαρμογή της ΠΟΛ. 1039/03-02-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΡΜΗ-9ΩΣ) υπέβαλλε προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) τις βεβαιώσεις των αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας (μέσω διαδικτύου) . Στις ατομικές του σχετικές δηλώσεις (Ε1) ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει γνώση για το φορολογητέο ποσό και το ποσό που παρακρατήθηκε ως φόρος από οποιαδήποτε αμοιβή έλαβε και αφορούσε το ως άνω Έργο εντός του έτους 2013 (01/01-31/12).

(Βλέπε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του ΙΕΠ ΕΔΩ.)

08/07/2011 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Εμφανίσεις: 14610

news_epimorfosiΣε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 29/06/2011, γίνεται γνωστό στα ΚΣΕ που κληρώθηκαν να υλοποιήσουν επιμορφωτικά προγράμματα κατά την τρίτη περίοδο επιμόρφωσης (Σεπτέμβριος 2011 – Μάρτιος 2012) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, ότι

 

η προθεσμία υποβολής προγραμμάτων επιμόρφωσης β' επιπέδου από τα ΚΣΕ

παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 12/07/2011, 2:00 μμ.

08/11/2010 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΜΟΙΒΩΝ 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2010)

Εμφανίσεις: 11617

Γίνεται γνωστό στα ΚΣΕ που υλοποίησαν προγράμματα επιμόρφωσης β' επιπέδου, κατά την προηγούμενη 1η επιμορφωτική περίοδο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ότι προχωρούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης των αμοιβών για τα προγράμματα επιμόρφωσης της περιόδου αυτής.

Παρακαλούνται οι Συντονιστές των παραπάνω επιμορφωτικών προγραμμάτων να ενημερωθούν σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης με χρήση των κωδικών των ΚΣΕ (Είσοδος ΚΣΕ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo3.cti.gr/mis (επιλογή: Οδηγίες εκκαθάρισης ΚΣΕ Α' Περιόδου & Οδηγίες διακίνησης συμβάσεων ΚΣΕ Α' Περιόδου) και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες που διατίθενται εκεί.

08/11/2010 ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011)

Εμφανίσεις: 16162

news_KSEΣτο πλαίσιο της Πράξης με γενικό τίτλο «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» που είναι ενταγμένη στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. "Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση", ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, θα διεξαχθεί η δεύτερη περίοδος επιμόρφωσης β' επιπέδου κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2010 – Ιουνίου 2011.

Διαβάστε περισσότερα: 08/11/2010 ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011)

08/11/2011 ΦΟΡΜΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Εμφανίσεις: 16163

news_epimorfosiΓίνεται γνωστό σε όλους τους συμμετέχοντες στα προγράμματα επιμόρφωσης της 3ης περιόδου (ΚΣΕ – συντονιστές προγραμμάτων, επιμορφωτές, επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς) ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής της επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, απαιτείται η συμπλήρωση και κατάθεση μιας σειράς εντύπων (φόρμες), τα οποία αφορούν στο σχεδιασμό, στην τεκμηρίωση και στον απολογισμό της επιμόρφωσης και του οργανικού τμήματος της επιμορφωτικής διαδικασίας, που είναι η «εφαρμογή στην τάξη».

Ειδικότερα απαιτείται:

Σε αρχικό στάδιο του προγράμματος:

Διαβάστε περισσότερα: 08/11/2011 ΦΟΡΜΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

08/12/2014 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ – ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Εμφανίσεις: 38038

news epimorfosiΓίνεται γνωστό πως ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων από εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση να ενημερωθούν σχετικά με τη τελική κατάσταση της συμμετοχής τους, με χρήση των κωδικών τους, μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης, στη διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr/mis (επιλογή: «Προβολή Αίτησης Επιμόρφωσης»). Οι επιτυχόντες που κληρώθηκαν μέσα από τις διαδικασίες του έργου, θα πρέπει να εγγραφούν στο πρόγραμμά τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που θα διεξαχθούν το διάστημα Δεκεμβρίου 2014 – Μαΐου 2015.

Επίσης, καλούνται τα Κ.Σ.Ε. να επικοινωνήσουν με τους επιτυχόντες στο πρόγραμμά τους εκπαιδευτικούς και να προχωρήσουν στις εγγραφές τους. Στοιχεία επικοινωνίας των εκπαιδευτικών διατίθενται επίσης μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης, στη διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr/mis με χρήση των κωδικών των ΚΣΕ (επιλογή: «Εγγραφή υποψήφιου σε πρόγραμμα»), όπου γίνονται και οι εγγραφές των επιμορφούμενων.

Σημειώνεται ότι κατά την εγγραφή στο πρόγραμμα επιμόρφωσης, οι επιμορφούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στο ΚΣΕ το έντυπο Δήλωσης/ Βεβαίωσης, σχετικά με τη θέση υπηρεσίας τους και την άσκηση διδακτικού έργου σε τάξη κατά την περίοδο της επιμόρφωσης, σύμφωνα με το έντυπο που διατίθεται στον κόμβο ενημέρωσης της Πράξης, ΕΔΩ. Το παραπάνω αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής και ελέγχεται και από το σύστημα.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα 15 - 19 Δεκεμβρίου 2014.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν ηλεκτρονικά ερωτήματα στην υπηρεσία Help Desk της Πράξης, ΕΔΩ.

09/03/2010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕ60/70: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Εμφανίσεις: 20132
Δεδομένου ότι τα μαθήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συνεχίζονται μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου (σε αντίθεση με τη Δευτεροβάθμια, όπου τα μαθήματα ολοκληρώνονται στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου), για τα προγράμματα του κλάδου ΠΕ60/70 καθίσταται δυνατή η υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού του έργου, που τοποθετεί την «εφαρμογή στην τάξη» μετά τις 48 πρώτες ώρες της επιμόρφωσης.

Ως εκ τούτου και σε ανταπόκριση σχετικών εισηγήσεων επιμορφωτών ΠΕ60/70, παρέχεται η δυνατότητα χρονικής μετάθεσης (κατά δύο εβδομάδες), της περιόδου εφαρμογής στην τάξη για τα προγράμματα ΠΕ60/70 της παρούσας επιμορφωτικής περιόδου.

Συγκεκριμένα είναι δυνατή, μέσω της επιλογής «Συγκεντρωτική Τροποποίηση Προγραμμάτων» του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) του έργου, η τροποποίηση του προγράμματος, με την αντικατάσταση των τριών (3) πρώτων υποστηρικτικών συναντήσεων με επιμορφωτικές συνεδρίες και την τοποθέτησή τους στο αμέσως επόμενο διάστημα. Δηλαδή, το ωρολόγιο πρόγραμμα να έχει πλέον τη διάταξη:

 

  • 8/2/2010 έως 26/3/2010 και 12/4/2010 ως 16/4/2010 (οκτώ εβδομάδες): δύο (2) τρίωρες επιμορφωτικές συνεδρίες ανά εβδομάδα (σύνολο: 48 ώρες επιμόρφωσης)

 

  • 19/4/2010 έως 28/5/2010 (έξι εβδομάδες): μία τρίωρη επιμορφωτική συνεδρία και μία υποστηρικτική συνάντηση σχετικά με την εφαρμογή στην τάξη, ανά εβδομάδα (σύνολο: 18 ώρες επιμόρφωσης και τουλάχιστον 12 ώρες υποστηρικτικών συναντήσεων)

 

  • 31/5/2010 έως 30/6/2010 (πέντε εβδομάδες): δύο (2) τρίωρες επιμορφωτικές συνεδρίες ανά εβδομάδα (σύνολο: 30 ώρες επιμόρφωσης)


Η παραπάνω τροποποίηση στο ωρολόγιο πρόγραμμα θα πρέπει να γίνει από τον καταχωριστή του επιμορφωτικού προγράμματος, μετά από συνεννόηση με τον/τους επιμορφωτή/ές και με τη σύμφωνη γνώμη του συντονιστή του προγράμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι υλοποίηση «παρεμβάσεων» εφαρμογής ΤΠΕ στην τάξη, θα γίνεται από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς για κάθε μια από τις έξι προβλεπόμενες εβδομάδες. Η «παρέμβαση» μπορεί να είναι από μια μικρής έκτασης δράση, όπως είναι μια μικρή παρουσίαση στους μαθητές με χρήση data projector, έως μια ολόκληρη διδασκαλία, στη βάση ενός πλήρους σεναρίου/ εκπαιδευτικής δραστηριότητας με χρήση ΤΠΕ.

espa logo

Φορέας Λειτουργίας

Φορείς Υλοποίησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
iep_mine_resized
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Δικαιούχος Φορέας
cti logo new2
Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας
Βρίσκεστε εδώ: Home Υποστηρικτικες Δομες Συχνές Ερωτήσεις Ανακοινώσεις Παραδοσιακό Μοντέλο Επιμόρφωσης Β' Επιπέδου ΤΠΕ (ΚΣΕ)